Sladký dezert z grilu: broskve s jogurtem, medem a ořechy

POSTUP

  • minut
  • jednoduchá příprava
  • 1 - 2 porce
  • 50 až 100 Kč

1

Omyté broskve rozpůlíme a vypeckujeme. Každou polovinu důkladně zalijeme olivovým olejem.

2

Grilujeme z každé strany asi 3 minuty.

3

Jakmile jsou hotové, očistíme broskve od připálených částí a nakrájíme na srpky.

4

Podáváme s bílým jogurtem, ořechy a medem.


TIP: Místo broskví můžete použít také ananas nebo banán - ten ale grilujte v alobalu, aby se nepřipaloval.

O autorovi

Jan Hajný

Charizmatický kuchař, který se v Česku proslavil zejména kuchařskou artistikou a uměním zvaným "carving". Kromě luxusního vykrajování z ovoce a zeleniny se věnuje také foodstylingu a klasické kuchařině, jeho doménou jsou především steaky, grilování, japonské sushi a evropská gastronomie se zaměřením na italskou kuchyni.

SUROVINY

3 zralé broskve
1 řecký bílý jogurt
hrst vlašských ořechů
med Tesco finest
olivový olej

Vytisknout      Stáhnout v PDF      Poslat na e-mail

DOPORUČUJÍ

Tento recept doporučují 2 lidé.

KOMENTÁŘE

Pro přidávání komentářů se musíte . Pokud ještě nemáte svůj účet, vytvořte si jej prosím. Registrujte se