Vepřová pečeně na rozmarýnu s bramborami a mrkví

Vepřová pečeně na rozmarýnu s bramborami a mrkví

POSTUP

  • 100 minut
  • jednoduchá příprava
  • 4 porce
  • 50 až 100 Kč

1

Připravíme si troubu, předehřejeme ji na 190 °C . 1 větvičku rozmarýnu si odložíme stranou, přidáme ji k masu při pečení. Ze zbytku rozmarýnu otrháme lísky a nakrájíme je na menší kousky.

2

Rozmarýn smícháme s trochou oleje, solí a pepřem. Touto směsí potřeme maso ze všech stran. Maso vložíme do pekáče a dáme jej péct na 30 minut do trouby.

3

Mezitím si oloupeme brambory a očistíme karotku. Zeleninu nakrájíme na větší kousky.

4

Po 30 minutách pečení masa k němu přidáme zeleninu, rozmarýn a vše zalijeme vývarem. Pečeme další hodinu.

5

Hotovou pečeni podáváme nakrájenou na plátky s bramborami a mrkví.


O autorovi

Tým tescorecepty.cz

Tento recept pro vás připravil tým tescorecepty.cz. Líbí se vám? Ohodnoťte jej a sdílejte s přáteli!

SUROVINY

1 kg vepřové pečeně vcelku
500 g brambor
400 g karotky
4 větvičky rozmarýnu
1 l vepřového vývaru
pepř
sůl
olej

Vytisknout      Stáhnout v PDF      Poslat na e-mail

DOPORUČUJÍ

Tento recept doporučují 2 lidé.

KOMENTÁŘE

Pro přidávání komentářů se musíte . Pokud ještě nemáte svůj účet, vytvořte si jej prosím. Registrujte se