Hovězí špíz na grilu s rajčatovým dipem

Hovězí špíz na grilu s rajčatovým dipem

POSTUP

  • 25 minut
  • jednoduchá příprava
  • 2 - 4 porce
  • 100 až 150 Kč

1

Rajčata je potřeba zbavit slupky. To uděláme jednoduše tak, že na špičce rajčat nařízneme křížek. Do hrnce dáme vařit vodu.

2

Jakmile je voda uvařená, vložíme do ní rajčata na maximálně 5 minut. Hned potom je dáme do chladné vody a oloupeme.

3

Rajčata nakrájíme na velmi drobné kousky, které ještě v misce rozmačkáme. Smícháme je s bazalkou, solí, česnekem a olivovým olejem. Promícháme a dip uložíme do ledničky

4

Hovězí maso nakrájíme na kostky a odložíme prozatím stranou. V misce si připravíme marinádu.

5

Smícháme sojovou omáčku s medem, citronovou šťávou, lisovaným česnekem a podle chuti osolíme a opepříme. Do marinády naložíme maso a necháme ho tam minimálně 3 hodiny.

6

Hotové maso necháme okapat a napíchneme jej na namočenou špejli nebo grilovací jehlu. Maso grilujeme z každé strany asi 8 minut. Podáváme s rajčatovým dipem.


TIP: Hotové špízy posypte čerstvými bylinkami, například pažitkou.

O autorovi

Tým tescorecepty.cz

Tento recept pro vás připravil tým tescorecepty.cz. Líbí se vám? Ohodnoťte jej a sdílejte s přáteli!

SUROVINY

Špízy 
700 g roštěnce
130 ml sojové omáčky
4 lžíce medu
3 lžíce citronové šťávy
3 stroužky česneku
sůl
pepř
olej
Rajčatový dip 
5 větších rajčat
1 stroužek česneku
6 lístků bazalky
1 lžíce olivového oleje
sůl

Vytisknout      Stáhnout v PDF      Poslat na e-mail

DOPORUČUJÍ

Tento recept doporučují 3 lidé.

KOMENTÁŘE

Pro přidávání komentářů se musíte . Pokud ještě nemáte svůj účet, vytvořte si jej prosím. Registrujte se