Rebarborový rýžový nákyp s pekany a šmakounem

Rebarborový rýžový nákyp s pekany a šmakounem

POSTUP

  • 50 minut
  • jednoduchá příprava
  • 1 porce
  • do 50 Kč

1

Rýži uvaříme ve vodě se skořicí a hotovou rýži necháme vychladit.

2

Šmakouna nastrouháme nahrubo, rebarboru oloupeme a nakrájíme na drobno. Bílky vyšleháme do pevného sněhu, ořechy nasekáme a pár si jich odložíme stranou na ozdobu.

3

Rebarboru a polovinu Šmakouna dáme do hrnce, podlijeme vodou a dusíme, dokud směs nezhoustne.

4

Druhou půlku Šmakouna, nasekané ořechy a sníh z bílků vmícháme do rýže.

5

Do vymazané formy navrstvíme polovinu rýže, směs rebarbory i Šmakouna a druhou půlku rýže.

6

Dozdobíme pekany a pečeme 40 minut na 170 °C.


O autorovi

Tým tescorecepty.cz

Tento recept pro vás připravil tým tescorecepty.cz. Líbí se vám? Ohodnoťte jej a sdílejte s přáteli!

SUROVINY

100 g kulatozrnné rýže
20 g sušených bílků nebo 4 čerstvé bílky
100 g Šmakouna brusinka&goja
1 a půl stonku rebarbory
20 g pekanů

Vytisknout      Stáhnout v PDF      Poslat na e-mail

DOPORUČUJÍ

Tento recept doporučují 2 lidé.

KOMENTÁŘE

Pro přidávání komentářů se musíte . Pokud ještě nemáte svůj účet, vytvořte si jej prosím. Registrujte se