Svěží citronová buchta bez lepku

Svěží citronová buchta bez lepku

POSTUP

  • 30 minut
  • jednoduchá příprava
  • 4 porce
  • 50 až 100 Kč

1

Troubu si předehřejeme na 180 °C. Máslo si vyndáme předem, aby včas změklo. Do misky dáme vajíčka, cukr, mléko a vanilkový cukr. Vše rozšleháme.

2

Do rozšlehané směsi přidáme změklé máslo, kypřící prášek, špetku soli, citronovou kůru a znovu vše rozšleháme. Během šlehání přidáváme postupně kukuřičnou mouku.

3

Formu vymažeme tukem, vysypeme moukou a nalijeme do ní připravenou směs. Pečeme asi 30 minut. Pomocí špejle zjistíme, zda je koláč hotový.

4

Jakmile je koláč hotový, uvaříme si citronovou polevu, která je velmi snadná. V kastrolku ohřejeme citronovou šťávu společně s cukrem, dokud se cukr nerozpustí. Hotový koláč pokryjeme citronovou polevou a necháme vychladnout.


O autorovi

Tým tescorecepty.cz

Tento recept pro vás připravil tým tescorecepty.cz. Líbí se vám? Ohodnoťte jej a sdílejte s přáteli!

SUROVINY

180 g másla
150 g kukuřičné mouky
150 g cukru
1 lžíce citronové kůry
2 lžíce vanilkového cukru
3 lžíce mléka
3 vajíčka
½ kypřícího prášku bez lepku
špetka soli
tuk na vymazání
kukuřičná mouka na vysypání
Citronová poleva 
60 ml citronové šťávy
80 g moučkového cukru

Vytisknout      Stáhnout v PDF      Poslat na e-mail

DOPORUČUJÍ

Tento recept doporučují 3 lidé.

KOMENTÁŘE

Pro přidávání komentářů se musíte . Pokud ještě nemáte svůj účet, vytvořte si jej prosím. Registrujte se