Bezlepková bublanina s lesním ovocem a stévií

Bezlepková bublanina s lesním ovocem a stévií

POSTUP

  • 40 minut
  • středně složitá příprava
  • 4 porce
  • 50 až 100 Kč

1

V míse smíchejte bezlepkovou mouku s práškem do pečiva.

2

Přidejte cukry a nasekané lístky stévie.

3

Vmíchejte kůru z citronu, vejce, mléko a máslo (při pokojové teplotě). Promíchejte.

4

Formu na bublaninu vyložte pečicím papírem.

5

Nalijte do ní těsto a přidejte část ovoce.

6

Pečte v předehřáté troubě při 170 °C asi 20 minut.

7

Poté přidejte zbytek ovoce a dopečte dozlatova, asi 10 minut.

8

Jestli je bublanina hotová, zjistíte špejlí. Když do těsta píchnete, zůstane suchá.


TIP: Bublaninu připravíte i z broskví, meruněk nebo rybízu.

O autorovi

Tým tescorecepty.cz

Tento recept pro vás připravil tým tescorecepty.cz. Líbí se vám? Ohodnoťte jej a sdílejte s přáteli!

SUROVINY

200 g bezlepkové mouky (Jizerka nebo pohanková)
1 prášek do pečiva
120 g třtinového cukru
1 vanilkový cukr
čerstvá stévie na doslazení
1 citron
2 vejce
60 ml plnotučného mléka
60 g másla
300 g lesního ovoce (maliny, ostružiny, borůvky)

Vytisknout      Stáhnout v PDF      Poslat na e-mail

DOPORUČUJÍ

Tento recept doporučuje 1 člověk.

KOMENTÁŘE

Pro přidávání komentářů se musíte . Pokud ještě nemáte svůj účet, vytvořte si jej prosím. Registrujte se