Vegetariánský burger z tempehu se zeleninou a houbami

Vegetariánský burger z tempehu se zeleninou a houbami

POSTUP

  • 35 minut
  • složitá příprava
  • 4 porce
  • 100 až 150 Kč

1

Cukety nakrájejte na hranolky.

2

Osolte je, opepřete, dejte do grilovacího tácku a zakápněte olivovým olejem.

3

Vložte tácek na gril a grilujte přibližně 15 minut.

4

Na poslední 3 minuty cukety zasypte nastrouhaným čedarem.

5

Tempeh rozdělte na 4 porce a grilujte je přibližně 5 minut společně s nakrájenou paprikou, pórkem a žampiony. Přidejte i červenou a bílou cibulku nakrájenou na kroužky.

6

Připravte salsu: Do misky s jogurtem přidejte nasekanou jarní cibulku, rajčátka, chilli papričku a čerstvý koriandr.

7

Vše promíchejte, dochuťte solí, pepřem a šťávou z limetky.

8

Na bulky namažte salsu, přidejte ogrilovaný tempeh, zeleninu a žampiony.

9

Navrch přidejte ještě trošku salsy a přiklopte.

10

Podávejte s cuketovými hranolky.


TIP: Vyzkoušejte s celozrnnou houskou.

O autorovi

Tým tescorecepty.cz

Tento recept pro vás připravil tým tescorecepty.cz. Líbí se vám? Ohodnoťte jej a sdílejte s přáteli!

SUROVINY

4 cukety
2 lžíce olivového oleje
100 g čedaru
400 g marinovaného tempehu
2 červené papriky
1 pórek
4 žampiony portobello
1 červená cibule
1 bílá cibule
4 bulky na burgery
sůl
pepř
Na salsu 
200 ml bílého jogurtu
3 jarní cibulky
200 g cherry rajčátek
1 chilli paprička
čerstvý koriandr
1 lžička limetkové šťávy

Vytisknout      Stáhnout v PDF      Poslat na e-mail

DOPORUČUJÍ

Tento recept doporučuje 1 člověk.

KOMENTÁŘE

Pro přidávání komentářů se musíte . Pokud ještě nemáte svůj účet, vytvořte si jej prosím. Registrujte se