Krevetový špíz na grilu

Krevetový špíz na grilu

POSTUP

  • 15 minut
  • jednoduchá příprava
  • 4 porce
  • 50 až 100 Kč

1

Krevety necháme rozmrazit. Dejte jim čas a nesnažte se dobu rozmrazování urychlit v mikrovlnce, abyste neznehodnotili chuť masa.

2

Ze dvou limetek vymačkáme do misky šťávu. Přidáme k ní olivový olej a šťávu z jednoho citronu. Základní směs zjemníme medem a zamícháme.

3

Marinádu ochutíme chilli, bazalkou a petrželkou. Pokud nemáte chilli rádi, můžete ho vynechat. Podle chuti přidáme sůl a lisovaný česnek.

4

Do marinády naložíme krevety, které necháme marinovat asi 60 minut. Naložené krevety napíchneme na grilovací jehlu a grilujeme je na přímém grilu asi 3 minuty z každé strany.


O autorovi

Tým tescorecepty.cz

Tento recept pro vás připravil tým tescorecepty.cz. Líbí se vám? Ohodnoťte jej a sdílejte s přáteli!

SUROVINY

500 g mražených krevet
Marináda 
2 limetky
2 stroužky česneku
1 citron
4 lžíce olivového oleje
2 lžíce medu
špetka mletého chilli
špetka sušené bazalky
špetka sušené petrželky
sůl

Vytisknout      Stáhnout v PDF      Poslat na e-mail

DOPORUČUJÍ

Tento recept doporučuje 1 člověk.

KOMENTÁŘE

Pro přidávání komentářů se musíte . Pokud ještě nemáte svůj účet, vytvořte si jej prosím. Registrujte se