Německá snídaně: slaný preclík

Německá snídaně: slaný preclík

POSTUP

  • 110 minut
  • středně složitá příprava
  • 15 porcí
  • do 50 Kč

1

Z mléka si odlijeme asi 100 ml. Mléko lehce ohřejeme, do vlažného mléka dáme cukr a nalámeme do něj droždí. Zamícháme a necháme vzejít kvásek.

2

Mouku prosejeme, aby měla jemnější konzistenci. Mouku smícháme se solí i pepřem.

3

Máslo necháme změknout, můžeme ho lehce ohřát, aby mělo měkčí konzistenci. Máslo smícháme s moukou, vajíčkem, zbytkem mléka a kváskem. Vypracujeme hladké těsto.

4

Těsto přikryjeme utěrkou a necháme na teplém místě asi hodinu kynout.

5

Vykynuté těsto si rozdělíme na 15 dílů, záleží na tom, jak moc chceme mít preclíky velké. Z každého dílu vypracujeme váleček a vytvarujeme z něj preclík.

6

Každý preclík naskládáme na pečicí papír, potřeme žloutkem a posypeme hrubou solí. Preclíky necháme 20 minut kynout.

7

Preclíky pečeme v předehřáté troubě na 180°C asi 15 minut.


TIP 1: Proměňte slaný preclík v ještě lepší pochoutku a polijte jej hořkou čokoládou. Je to pochoutka.

TIP 2: Zkuste místo soli použít mák, kmín nebo sezam.

O autorovi

Tým tescorecepty.cz

Tento recept pro vás připravil tým tescorecepty.cz. Líbí se vám? Ohodnoťte jej a sdílejte s přáteli!

SUROVINY

500 g polohrubé mouky
1 lžička soli
250 ml mléka
½ lžičky cukru
20 g čerstvého droždí
4 špetky pepře
1 vejce
1 žloutek na potření
50 g másla
hrubá sůl na posypání preclíků

Vytisknout      Stáhnout v PDF      Poslat na e-mail

DOPORUČUJÍ

Tento recept doporučují 3 lidé.

KOMENTÁŘE

Pro přidávání komentářů se musíte . Pokud ještě nemáte svůj účet, vytvořte si jej prosím. Registrujte se