Trdelník

Trdelník

POSTUP

  • 90 minut
  • středně složitá příprava
  • 6 porcí
  • do 50 Kč

1

Nejprve si necháme vzejít kvásek. Smícháme sušené kvasnice, lžičku moučkového cukru, dvě lžičky hladké mouky a trochu vlažného mléka. Vše důkladně promícháme a čekáme.

2

Zatím si do větší mísy nachystáme zbylé suroviny. Přidáme kvásek a vypracujeme hladké těsto, které necháme minimálně hodinu kynout. Těsto musí zdvojnásobit svůj objem.

3

Po vykynutí jej na vále rozdělíme na několik částí, které postupně vyvalujeme a řežeme z něj proužky (13mm). Z těchto proužků pak tvoříme trdelníky.

4

Tradičně se těsto namotává na váleček zabalený v alobalu, ale místo toho použijeme 6 zavařovacích skleniček, které natřeme rozehřátým máslem a proužky na ně namotáme.

5

Troubu předehřejeme na 190°C, skleničky naskládáme na plech a pečeme 20 minut.

6

Po upečení trdelníky opatrně stáhneme ze skleniček, potřeme máslem a obalujeme v cukru, kokosu nebo v oříškách.


O autorovi

foodblogerka Tytyna

Vlastním jménem Kristýna Klejdusová je sympatická foodblogerka s úžasnými recepty, která miluje pečení i hudbu. Ve svém repertoáru se pyšní zejména sladkými dobrotami, ale i slané pochoutky zde mají své místo.

SUROVINY

240 g hladké mouky
2 lžičky sušených kvasnic
30 g moučkového cukru
špetka soli
1 vejce
45 g rozpuštěného másla
120 ml vlažného mléka

Vytisknout      Stáhnout v PDF      Poslat na e-mail

DOPORUČUJÍ

Tento recept doporučují 3 lidé.

KOMENTÁŘE

Pro přidávání komentářů se musíte . Pokud ještě nemáte svůj účet, vytvořte si jej prosím. Registrujte se