Domácí rybízová marmeláda s jahodami

Domácí rybízová marmeláda s jahodami

POSTUP

  • 20 minut
  • jednoduchá příprava
  • 4 - 6 porcí
  • do 50 Kč

1

Pokud je pro vás rybíz příliš kyselý, je ideální ho zkombinovat se sladkými jahodami. Vyberte kvalitní kousky zralých jahod. Jahody i rybíz zbavíme stopek a nečistot.

2

Ovoce dvakrát důkladně propláchneme a necháme okapat. Jahody nakrájíme na kousky a společně s kuličkami rybízu je dáme do hrnce.

3

Ovoce rozmixujeme ponorným mixérem a přivedeme k varu. Přidáme cukr. Během vaření odstraňujeme pěnu. Po pěti minutách marmeládu odstavíme z plotny.

4

Abychom se zbavili zrníček z jahod a rybízu, ovocnou šťávu propasírujeme. Propasírovanou šťávu ještě krátce povaříme, stačí 4 minuty.

5

Sklenice vydezinfikujeme, propláchneme a vysušíme. Aby nám nepopraskaly, lehce je vyhřejeme. Do vyhřátých sklenic nalijeme hotovou marmeládu, sklenici uzavřeme a obrátíme dnem dolů. Hotovou marmeládu necháme vychladit.


O autorovi

Tým tescorecepty.cz

Tento recept pro vás připravil tým tescorecepty.cz. Líbí se vám? Ohodnoťte jej a sdílejte s přáteli!

SUROVINY

800 g rybízu
500 g jahod
900 g cukru

Vytisknout      Stáhnout v PDF      Poslat na e-mail

DOPORUČUJÍ

Tento recept doporučují 3 lidé.

KOMENTÁŘE

Pro přidávání komentářů se musíte . Pokud ještě nemáte svůj účet, vytvořte si jej prosím. Registrujte se