Pečený pstruh se žampiony

Pečený pstruh se žampiony

POSTUP

  • 35 minut
  • jednoduchá příprava
  • 4 porce
  • 50 až 100 Kč

1

Pstruhy očistíme a osušíme papírovým ubrouskem. Do ryb uděláme několik řezů, aby se nám rovnoměrně propekly.

2

Ryby ochutíme ze všech stran solí. Nezapomeňte ani na břišní dutinu. Citron nakrájíme na plátky a ty pak na půlměsíčky. Citron vložíme do břišní dutiny s několika plátky másla a trochou kmínu.

3

Houby očistíme a rozpůlíme. Jarní cibulku rozkrojíme na půl a ještě příčně. Do pekáče dáme trochu oleje. Aby se nám ryby nepřipekly, obalíme je v mouce. Pstruhy vložíme do pekáče společně s houbami, cibulkou, chilli papričkou a vše zakryjeme pokličkou.

4

Předehřejeme si troubu na 200°C a rybu pečeme dozlatova asi 25 minut. Podle potřeby potřeme olejem.


O autorovi

Tým tescorecepty.cz

Tento recept pro vás připravil tým tescorecepty.cz. Líbí se vám? Ohodnoťte jej a sdílejte s přáteli!

SUROVINY

4 vykuchané pstruhy
1 citron
80 g másla
400 g žampiónů
1 jarní cibulka
1 chilli paprička (nemusí být)
sůl
kmín
hladká mouka
olej

Vytisknout      Stáhnout v PDF      Poslat na e-mail

DOPORUČUJÍ

Tento recept doporučují 2 lidé.

KOMENTÁŘE

Pro přidávání komentářů se musíte . Pokud ještě nemáte svůj účet, vytvořte si jej prosím. Registrujte se