Veganské burgery se špenátem

Veganské burgery se špenátem

POSTUP

  • 25 minut
  • jednoduchá příprava
  • 2 porce
  • do 50 Kč

1

Den předem si připravíme cizrnu. Cizrnu zalijeme vodou a necháme ji máčet 12 hodin.

2

Druhý den připravenou cizrnu zcedíme a rozmixujme. Do rozmixované cizrny přidáme lisovaný česnek, kmín, petrželku, lněná i sezamová semínka.

3

Cibuli oloupeme a nakrájíme na drobno. Špenát propláchneme, necháme okapat a nasekáme jej na menší kousky.

4

Cibuli a zeleninu vmícháme do cizrnové směsi. Podle chuti směs osolíme a opepříme. Pokud bude směs příliš suchá, přidáme trochu vody.

5

Ze směsi vytvarujeme burgery a osmažíme je na pánvi do zlatova.

6

Burgery podáváme se sojanézou, salátem a na plátky nakrájenými rajčaty.


TIP: Vegetariáni mohou burgery podávat v klasických burgerových houskách. I bez nich ale chutnají skvěle!

O autorovi

Tým tescorecepty.cz

Tento recept pro vás připravil tým tescorecepty.cz. Líbí se vám? Ohodnoťte jej a sdílejte s přáteli!

SUROVINY

250 g cizrny
50 g špenátu
2 stroužky česneku
1 cibule
1 lžíce lněných semínek
1 lžíce sušené petrželky
1 lžíce mletého kmínu
2 lžičky sezamových semínek
2 rajčata
4 plátky hlávkového salátu
2 lžíce sojanézy
pepř
sůl
olej

Vytisknout      Stáhnout v PDF      Poslat na e-mail

DOPORUČUJÍ

Tento recept doporučují 3 lidé.

KOMENTÁŘE

Pro přidávání komentářů se musíte . Pokud ještě nemáte svůj účet, vytvořte si jej prosím. Registrujte se