Vepřové řízky s bramborovou kaší s nízkým obsahem laktózy

Vepřové řízky s bramborovou kaší s nízkým obsahem laktózy

POSTUP

  • 40 minut
  • středně složitá příprava
  • 4 porce
  • 50 až 100 Kč

1

Vepřovou panenku očistíme a nakrájíme na plátky. Plátky naklepeme a z obou stran ochutíme pepřem a solí.

2

Maso pokapeme šťávou z citronu. Připravíme si misky se strouhankou, rozšlehanými vajíčky a moukou.

3

Plátky masa nejprve obalíme v mouce, pak vajíčku a nakonec ve strouhance.

4

Než se pustíme do smažení řízků, připravíme si kaši. Brambory oloupeme a uvaříme je v mírně osolené vodě. Se solí šetřete, je lepší s ní ochutit až hotovou kaši.

5

Zatímco se brambory vaří, osmažíme vepřové řízky, smažíme na sádle dozlatova.

6

Hotové brambory přecedíme, přidáme k nim na kousky nakrájené máslo a brambory rozmixujeme do hladka. Pomalu přidáváme ohřátou smetanu, podle toho, jak hustou kaši máte rádi.

7

Hotové řízky podáváme s kaší.


TIP: Posypte kaši čerstvou pažitkou.

O autorovi

Tým tescorecepty.cz

Tento recept pro vás připravil tým tescorecepty.cz. Líbí se vám? Ohodnoťte jej a sdílejte s přáteli!

SUROVINY

700 g vepřové panenky
2 vajíčka
300 g hladké mouky
300 g strouhanky
citronová šťáva
sůl
pepř
Bramborová kaše 
800 g brambor varného typu C
150 g másla se sníženým obsahem laktózy
smetana se sníženým obsahem laktózy
sůl

Vytisknout      Stáhnout v PDF      Poslat na e-mail

DOPORUČUJÍ

Tento recept doporučují 2 lidé.

KOMENTÁŘE

Pro přidávání komentářů se musíte . Pokud ještě nemáte svůj účet, vytvořte si jej prosím. Registrujte se