Chicken burger v domácí briošce bez lepku

Chicken burger v domácí briošce bez lepku

POSTUP

  • 110 minut
  • středně složitá příprava
  • 4 porce
  • 50 až 100 Kč

1

Mouku prosejeme, aby nám těsto lépe kynulo. Smícháme ho se solí, olivovým olejem a sušeným droždím. Ke směsi přilijeme vlažnou vodu.

2

Vypracujeme hladké vláčné těsto, které zakryjeme utěrkou a dáme ho na teplé místo kynout.

3

Z vykynutého těsta vytvarujeme bulky. Aby se nám s nimi lépe pracovalo, navlhčíme si dlaně vodou.

4

Briošky naskládáme na plech vyložený pečicím papírem a zakryjeme je utěrkou. Necháme je ještě 15 minut kynout.

5

Mezitím si předehřejeme troubu na 180 °C. Briošky potřeme žloutkem a dáme je péct do trouby na 20 minut.

6

Hotové briošky necháme vychladnout. Na pánvi osmažíme kuřecí řízky. Briošku rozřízneme a potřeme obě půlky majonézou.

7

Na spodní bulku položíme list salátu, kuřecí řízek, plátky rajčete a rukolu. Vše zakryjeme druhou půlkou bulky a podáváme.


O autorovi

Tým tescorecepty.cz

Tento recept pro vás připravil tým tescorecepty.cz. Líbí se vám? Ohodnoťte jej a sdílejte s přáteli!

SUROVINY

1 balení kuřecích řízků bez lepku
4 lžíce majonézy s česnekem
4 listy hlávkového salátu
4 rajčata
olej
Domácí brioška 
300 g bezlepkové mouky
250 ml vlažné vody
3 lžíce olivového oleje
1 lžička soli
7 g sušeného droždí
žloutek na potření

Vytisknout      Stáhnout v PDF      Poslat na e-mail

DOPORUČUJÍ

Tento recept doporučují 3 lidé.

KOMENTÁŘE

Pro přidávání komentářů se musíte . Pokud ještě nemáte svůj účet, vytvořte si jej prosím. Registrujte se