Conchiglie s masovou náplní a rajskou omáčkou bez lepku

Conchiglie s masovou náplní a rajskou omáčkou bez lepku

POSTUP

  • 40 minut
  • středně složitá příprava
  • 4 porce
  • 100 až 150 Kč

1

Začneme s přípravou rajské omáčky. Cibuli oloupeme a nakrájíme na drobno. Cibuli osmažíme na rozehřátém másle.

2

K cibuli přidáme nové koření, tymián, bobkový list a hřebíček. Základ zalijeme vývarem.

3

Do vývaru vmícháme rajčatovou omáčku a přivedeme k varu. Omáčku vaříme tak dlouho, dokud se vývar nezredukuje a omáčka přirozeně nezahustí. Nebudeme tak muset používat mouku.

4

Hotovou omáčku ochutíme cukrem, solí a pepřem a ještě krátce povaříme.

5

Dáme se do přípravy masové náplně. Cibuli oloupeme a nakrájíme na drobno. Orestujeme ji na olivovém oleji. Přidáme mleté maso, které vařečkou oddělujeme, aby byla směs drobná.

6

Maso orestujeme, ochutíme rozmarýnem, oreganem, bazalkou, lisovaným česnekem, solí, pepřem a rajčatovým protlakem. Zamícháme a ještě krátce povaříme.

7

V osolené vodě uvaříme těstoviny podle návodu na obalu. Těstoviny naplníme masovou směsí a podáváme s omáčkou. Jídlo ochutíme na drobno nakrájenou bazalkou.


O autorovi

Tým tescorecepty.cz

Tento recept pro vás připravil tým tescorecepty.cz. Líbí se vám? Ohodnoťte jej a sdílejte s přáteli!

SUROVINY

500 g conchiglie těstovin
hrst bazalky
Masová náplň 
300 g mletého vepřového masa
1 cibule
1 stroužek česneku
4 lžíce rajčatového protlaku
dvě špetky rozmarýnu
½ lžičky oregana
½ lžičky bazalky
olivový olej
sůl
pepř
Rajská omáčka 
500 g rajčatové omáčky bez lepku
2 bobkové listy
špetka tymiánu
7 kuliček nového koření
3 menší cibule
400 ml hovězího vývaru
4 ks hřebíčku
lžíce másla
sůl
pepř
cukr

Vytisknout      Stáhnout v PDF      Poslat na e-mail

DOPORUČUJÍ

Tento recept doporučují 3 lidé.

KOMENTÁŘE

Pro přidávání komentářů se musíte . Pokud ještě nemáte svůj účet, vytvořte si jej prosím. Registrujte se