Křupavé domácí bagety z bezlepkové mouky

Křupavé domácí bagety z bezlepkové mouky

POSTUP

  • 110 minut
  • středně složitá příprava
  • 4 - 6 porcí
  • do 50 Kč

1

Mouku prosejeme a smícháme se solí, sušeným droždím a cukrem.

2

Mléko lehce ohřejeme a nalijeme ho k mouce. Přidáme vajíčka a vypracujeme vláčné hladké těsto. Těsto přikryjeme utěrkou a dáme ho na teplé místo, kde ho necháme hodinu kynout.

3

Připravíme si plech s pečicím papírem. Z těsta vypracujeme bagety a uložíme je na pečicí papír. Ještě je necháme 20 minut kynout.

4

Bagety potřeme vajíčkem a dáme je péct do předehřáté trouby na 180 °C. Bagety pečeme asi 20 minut.

5

TIP: Aby byly bagety pěkně nadýchané, přidáme do trouby plech s vodou.


O autorovi

Tým tescorecepty.cz

Tento recept pro vás připravil tým tescorecepty.cz. Líbí se vám? Ohodnoťte jej a sdílejte s přáteli!

SUROVINY

1 balení sušeného droždí (7 g)
460 g bezlepkové mouky
200 ml mléka
2 vajíčka
1 lžička soli
1 lžička cukru
1 žloutek na potření

Vytisknout      Stáhnout v PDF      Poslat na e-mail

DOPORUČUJÍ

Tento recept doporučují 3 lidé.

KOMENTÁŘE (1)

  • dinusko
    20.04.2016 20:27

    Ahojte z akej muky ste to piekli???

    Odpovědět

Pro přidávání komentářů se musíte . Pokud ještě nemáte svůj účet, vytvořte si jej prosím. Registrujte se