Jahodová marmeláda bez přidaného cukru

Jahodová marmeláda bez přidaného cukru

POSTUP

  • 15 minut
  • jednoduchá příprava
  • 2 - 4 porce
  • 50 až 100 Kč

1

Připravíme si důkladně očištěné a vydenzifikované sklenice na marmeládu.

2

Jahody očistíme, zbavíme stopek a nakrájíme na drobno. Jahody vložíme do hrnce a s pomocí šťouchadla na brambory je rozmačkáme. Pokud chcete mít marmeládu hladkou, rozmixujte je ponorným mixérem.

3

Limetku a pomeranč rozkrojíme na půl a z citrusů vymačkáme šťávu. Šťávu nalijeme do hrnce k jahodám a dáme je vařit.

4

Do směsi nasypeme želírovací cukry a důkladně promícháme. Marmeládu bez přidaného cukru vaříme do zhoustnutí, asi pět minut za stálého míchání.

5

Po pěti minutách vyzkoušíme, zda má marmeláda správnou konzistenci. Na lžičku nabereme trochu marmelády, nalijeme ji na talířek a pokud zhoustne, můžeme marmeládu plnit do skleniček.

6

Jakmile máme skleničky plné, pevně je uzavřeme a obrátíme víčkem dolů.


O autorovi

Tým tescorecepty.cz

Tento recept pro vás připravil tým tescorecepty.cz. Líbí se vám? Ohodnoťte jej a sdílejte s přáteli!

SUROVINY

1,4 kg jahod
2 želírovací cukry vhodné pro diabetiky
1 limetka
1/2 pomeranče

Vytisknout      Stáhnout v PDF      Poslat na e-mail

DOPORUČUJÍ

Tento recept doporučují 3 lidé.

KOMENTÁŘE

Pro přidávání komentářů se musíte . Pokud ještě nemáte svůj účet, vytvořte si jej prosím. Registrujte se