Losos na másle s krémovou omáčkou

Losos na másle s krémovou omáčkou

POSTUP

  • 20 minut
  • jednoduchá příprava
  • 4 porce
  • 100 až 150 Kč

1

Lososa očistíme, pokapeme citronovou šťávou a osolíme.

2

Cibuli oloupeme a nakrájíme na drobno. Necháme ji zesklovatět na olivovém oleji.

3

Smetanu ke šlehání smícháme s trochou hladké mouky a zakysanou smetanou. Vše nalijeme na pánev a mícháme, dokud není omáčka pěkně hustá.

4

Omáčku ochutíme solí, pepřem a nakonec přidáme krájený kopr.

5

Na připravené pánvi necháme rozpustit máslo a lososa z obou stran osmažíme dozlatova. Hotového lososa podáváme se smetanovou omáčkou.


TIP 1: Nemáte rádi kopr? Vyměňte ho za jiné bylinky, například bazalku nebo petrželku.

TIP 2: K lososu přidejte jako přílohu dušenou zeleninu, například fazolové lusky.

O autorovi

Tým tescorecepty.cz

Tento recept pro vás připravil tým tescorecepty.cz. Líbí se vám? Ohodnoťte jej a sdílejte s přáteli!

SUROVINY

4 filety lososa
90 g másla
1 citron
mořská sůl
Na smetanovou omáčku 
300 ml smetany ke šlehání
4 lžíce zakysané smetany
4 lžíce sekaného čerstvého kopru
1 cibule
hladká mouka
olivový olej
mořská sůl
pepř

Vytisknout      Stáhnout v PDF      Poslat na e-mail

DOPORUČUJÍ

Tento recept doporučují 3 lidé.

KOMENTÁŘE

Pro přidávání komentářů se musíte . Pokud ještě nemáte svůj účet, vytvořte si jej prosím. Registrujte se