Rebarborový džem

Rebarborový džem

POSTUP

  • 25 minut
  • jednoduchá příprava
  • 2 - 4 porce
  • do 50 Kč

1

Rebarboru i pomeranč oloupeme a nakrájíme na drobné kousky.

2

Nachystáme si hrnec s vodou, kterou přivedeme k varu. Ve vroucí vodě rebarboru a pomeranč uvaříme. Vaříme asi 15 minut.

3

Směs ochutíme šťávou z jednoho citronu. Vše rozmixujeme ponorným mixérem.

4

Z cukru odebereme 3 lžíce a smícháme je s gelfixem. Směs dáme do rebarbory a vaříme 5 minut. Po pěti minutách přidáme zbytek cukru a ještě krátce povaříme, aby se všechen cukr rozpustil.

5

Hotový džem plníme do teplých a čistých sklenic, pevně je uzavřeme a otočíme víčkem dolů. Sklenice necháme vychladnout.


O autorovi

Tým tescorecepty.cz

Tento recept pro vás připravil tým tescorecepty.cz. Líbí se vám? Ohodnoťte jej a sdílejte s přáteli!

SUROVINY

900 g stonků rebarbory
1 balení Gelfixu Extra 2:1
150 ml vody
1 citron
1 pomeranč
60 g cukru

Vytisknout      Stáhnout v PDF      Poslat na e-mail

DOPORUČUJÍ

Tento recept doporučují 2 lidé.

KOMENTÁŘE

Pro přidávání komentářů se musíte . Pokud ještě nemáte svůj účet, vytvořte si jej prosím. Registrujte se