Grilovaný hovězí steak se zeleninou

Grilovaný hovězí steak se zeleninou

POSTUP

  • 30 minut
  • jednoduchá příprava
  • 4 porce
  • 100 až 150 Kč

1

Hovězí steaky očistíme. Ve větší misce smícháme olivový olej s citronovou kůrou, červenou paprikou, worcestrovou omáčkou a hořčicí. Podle chuti opepříme a přidáme lisovaný česnek.

2

Hovězí maso naložíme do marinády a necháme uležet 4 hodiny.

3

Před grilováním si připravíme zeleninu. Papriky očistíme, rozkrojíme a zbavíme jadřinců. Nakrájíme je na širší plátky.

4

Lilek nakrájíme na kolečka a posolíme. Lilek tak zbavíme hořké chuti. Přebytečnou vodu otřeme.

5

Brokolici nakrájíme na růžičky a dáme vařit do vroucí osolené vody na tři minuty, aby měla pěknou barvu a neztratila příliš mnoho vitamínů.

6

Steak otřeme od marinády a grilujeme tak dlouho, jak ho máme rádi propečený. Během grilování ho potíráme marinádou.

7

Nakonec grilujeme zeleninu a potřeme ji zbylou marinádou. Hotový steak podáváme se zeleninou.


O autorovi

Tým tescorecepty.cz

Tento recept pro vás připravil tým tescorecepty.cz. Líbí se vám? Ohodnoťte jej a sdílejte s přáteli!

SUROVINY

4 hovězí steaky (4x200 g)
sůl
Marináda 
220 ml olivového oleje
2 stroužky česneku
1 lžička citronové kůry
1 lžička červené papriky
1 lžíce worcestrové omáčky
3 lžíce jemné hořčice
mletý barevný pepř
Zeleninová příloha 
1 menší lilek
1 žlutá paprika
1 červená paprika

Vytisknout      Stáhnout v PDF      Poslat na e-mail

DOPORUČUJÍ

Tento recept doporučují 2 lidé.

KOMENTÁŘE

Pro přidávání komentářů se musíte . Pokud ještě nemáte svůj účet, vytvořte si jej prosím. Registrujte se