Křenová omáčka

Křenová omáčka

POSTUP

  • 20 minut
  • jednoduchá příprava
  • 2 - 4 porce
  • do 50 Kč

1

Obě cibule oloupeme a nakrájíme na jemno. Připravíme si hrnec, ve kterém rozpustíme máslo. Cibuli na másle lehce orestujeme a zaprášíme moukou.

2

Jíšku mícháme a pomalu přiléváme vývar. Do vývaru nalijeme mléko a zamícháme. Vaříme 10 minut.

3

Do hrnce nalijeme smetanu a promícháme. Aby byla její konzistence opravdu jemná a bez hrudek, rozmixujeme omáčku ponorným mixérem.

4

Omáčku ochutíme solí i pepřem. Křen oloupeme a nastrouháme na jemno a přidáme ho o omáčky až v závěru. Omáčka si tak zachová výraznou křenovou chuť. Omáčku odstavíme a můžeme podávat.


O autorovi

Tým tescorecepty.cz

Tento recept pro vás připravil tým tescorecepty.cz. Líbí se vám? Ohodnoťte jej a sdílejte s přáteli!

SUROVINY

150 g křenu
250 ml mléka
150 ml smetany na vaření
600 ml hovězího nebo zeleninového vývaru
120 g másla
2 vrchovaté lžíce hladké mouky
2 cibule
pepř
sůl

Vytisknout      Stáhnout v PDF      Poslat na e-mail

DOPORUČUJÍ

Tento recept doporučují 2 lidé.

KOMENTÁŘE

Pro přidávání komentářů se musíte . Pokud ještě nemáte svůj účet, vytvořte si jej prosím. Registrujte se