Brusinkový koláč se skořicí s nízkým obsahem laktózy

Brusinkový koláč se skořicí s nízkým obsahem laktózy

POSTUP

  • 50 minut
  • středně složitá příprava
  • 6 porcí
  • 100 až 150 Kč

1

Brusinky zbavíme nálevu a necháme je okapat. Žloutky oddělíme od bílků. Z bílků vyšleháme tuhý pevný sníh.

2

Žloutky vyšleháme s moučkovým cukrem do pěny. Po lžicích přidáváme tvaroh i olej a šleháme.

3

Mouku prosejeme a smícháme s práškem do pečiva. Do mouky vmícháme žloutkovou směs a nakonec přidáme sníh z bílků.

4

Formu na koláč vymažeme máslem a vysypeme moukou. Do formy dáme těsto a rovnoměrně poklademe brusinky. Předehřejeme si troubu na 190 °C. Pečeme 35 minut dozlatova.

5

Hotový koláč necháme vychladnout.


TIP: Koláč podáváme se šlehačkou nebo zmrzlinou. Dobré je posypat ho strouhanou čokoládou nebo moučkovým cukrem.

O autorovi

Tým tescorecepty.cz

Tento recept pro vás připravil tým tescorecepty.cz. Líbí se vám? Ohodnoťte jej a sdílejte s přáteli!

SUROVINY

270 g moučkového cukru
270 g polohrubé mouky
270 g tvarohu se sníženým obsahem laktózy
110 ml oleje
1 prášek do pečiva
200 g sterilovaných brusinek
máslo se sníženým obsahem laktózy na vymazání
mouka na vysypání

Vytisknout      Stáhnout v PDF      Poslat na e-mail

DOPORUČUJÍ

Tento recept doporučují 3 lidé.

KOMENTÁŘE (1)

  • lucieganisinova
    23.08.2015 23:22

    Kolik vajíček se do tecetpu dává.

    Odpovědět

Pro přidávání komentářů se musíte . Pokud ještě nemáte svůj účet, vytvořte si jej prosím. Registrujte se