Rebarborový koláč s nízkým obsahem laktózy

Rebarborový koláč s nízkým obsahem laktózy

POSTUP

  • 50 minut
  • středně složitá příprava
  • 6 porcí
  • 100 až 150 Kč

1

Máslo necháme změknout, aby se nám s ním dobře pracovalo. Mouku prosejeme a smícháme s cukrem i špetkou soli.

2

Změklé máslo vyšleháme s vajíčkem. Směs spojíme se sypkou částí a vypracujeme hladké těsto, které dáme na 25 minut do lednice.

3

Rebarboru očistíme a nakrájíme na malé kousky. Rebarboru smícháme s cukrem, Předehřejeme si troubu na 180 °C.

4

Do misky dáme tvaroh, vajíčka, med, škrob, vanilkový cukr a směs na nejnižší rychlost vyšleháme ve hladký krém.

5

Formu na koláč vymažeme máslem a vysypeme moukou. Odpočaté těsto vyválíme a přendáme ho do formy. Pečlivě ho vytvarujeme podle formy a přebývající části uřízneme. Těsto na několika místech propíchneme vidličkou.

6

Část rebarbory poklademe na dno koláče, zalijeme rebarboru tvarohovou směsí a na na ni ještě poklademe zbytek rebarbory.

7

Koláč dáme péct do trouby na 35 minut. Pečeme dozlatova a hotový koláč necháme vychladnout.


O autorovi

Tým tescorecepty.cz

Tento recept pro vás připravil tým tescorecepty.cz. Líbí se vám? Ohodnoťte jej a sdílejte s přáteli!

SUROVINY

Na těsto 
200 g hladké mouky
120 g másla se sníženým obsahem laktózy
100 g moučkového cukru
1 vajíčko
špetka soli
mouka na vysypání formy
máslo na vymazání formy
Na náplň 
300 g měkkého tvarohu se sníženým obsahem laktózy
8 stonků rebarbory
4 lžíce cukru
3 vajíčka
80 g medu
1 lžíce kukuřičného škrobu
1 vanilkový cukr

Vytisknout      Stáhnout v PDF      Poslat na e-mail

DOPORUČUJÍ

Tento recept doporučují 2 lidé.

KOMENTÁŘE

Pro přidávání komentářů se musíte . Pokud ještě nemáte svůj účet, vytvořte si jej prosím. Registrujte se