Cizrnové kari pro vegany

Cizrnové kari pro vegany

POSTUP

  • 70 minut
  • středně složitá příprava
  • 2 - 4 porce
  • 50 až 100 Kč

1

Den předem cizrnu propláchneme, nasypeme do hrnce a zalijeme vodou. Necháme ji přes noc ve vodě.

2

Další den cizrnu zcedíme, zalijeme vodou a vaříme do měkka, přibližně 50 minut.

3

Cibuli i mrkve oloupeme. Cibuli nakrájíme na drobno a mrkve nastrouháme nahrubo. Rajčata z plechovky rozmixujeme.

4

Na rozpálené pánvi osmažíme cibuli a přidáme mrkve. Krátce restujeme a vše zasypeme moukou. Směs zamícháme a zalijeme rajčatovou šťávou.

5

Šťávu ochutíme lisovaným česnekem, chilli, kari a zázvorem. Špenát nakrájíme na menší kousky a petrželku na drobno. Vše vmícháme do omáčky. Podle chuti osolíme a opepříme.

6

Uvařenou cizrnu zcedíme a vmícháme do omáčky.


TIP: Urychlete si přípravu jídla a nahraďte cizrnu za konzervovanou.

O autorovi

Tým tescorecepty.cz

Tento recept pro vás připravil tým tescorecepty.cz. Líbí se vám? Ohodnoťte jej a sdílejte s přáteli!

SUROVINY

200 g cizrny
4 mrkve
2 cibule
1 plechovka rajčat v celku
3 lžíce celozrnné mouky
4 lžičky kari koření
½ lžičky zázvoru
½ lžičky chilli
2 stroužky česneku
hrst listového špenátu
hrst petrželky
sůl
pepř
olej

Vytisknout      Stáhnout v PDF      Poslat na e-mail

DOPORUČUJÍ

Tento recept doporučují 3 lidé.

KOMENTÁŘE

Pro přidávání komentářů se musíte . Pokud ještě nemáte svůj účet, vytvořte si jej prosím. Registrujte se