Grilovaná polenta s rajčatovou salsou

Grilovaná polenta s rajčatovou salsou

POSTUP

  • 25 minut
  • středně složitá příprava
  • 2 - 4 porce
  • 50 až 100 Kč

1

Den předem si připravíme rajčatovou salsu. Obě cibule oloupeme a nakrájíme na drobno. Rajčata opláchneme a necháme okapat.

2

V misce smícháme rajčatové pyré, hořčici, ocet, cukr, sojovou a worchesterovou omáčku. Podle chuti osolíme a opepříme.

3

Rajčata nakrájíme na velmi drobné kostičky. Rajčata smícháme s cibulí a ochucenou rajčatovou šťávou. Salsu uložíme přes noc do lednice, aby se všechny chutě propojily.

4

Do hrnce nalijeme zeleninový vývar a přivedeme ho k varu. Do vývaru nasypeme polentu a vaříme ji 3 minuty.

5

Do hotové polenty vmícháme olivový olej, ochutíme ji lisovaným česnekem, muškátovým oříškem, solí a pepřem. Z polenty vytvarujeme 1 cm vysoké placky.

6

Připravíme si grilovací pánev a polentu grilujeme z obou stran dozlatova, přibližně 3 minuty na každé straně.

7

Grilovanou polentu podáváme s rajčatovou salsou.


TIP: Před přípravou polenty čtěte návod na obale, její příprava se může lišit.

O autorovi

Tým tescorecepty.cz

Tento recept pro vás připravil tým tescorecepty.cz. Líbí se vám? Ohodnoťte jej a sdílejte s přáteli!

SUROVINY

50 ml zeleninového vývaru
130 g instantní polenty
4 lžíce olivového oleje
špetka muškátového oříšku
1 stroužek česneku
pepř
sůl
Rajčatová salsa 
8 rajčat
2 cibule
4 lžíce rajčatového pyré
1 lžíce hořčice
3 lžíce balsamicového octu
2 lžičky moučkového cukru
2 lžičky sojové omáčky
2 lžičky worchesterové omáčky
pepř
sůl

Vytisknout      Stáhnout v PDF      Poslat na e-mail

DOPORUČUJÍ

Tento recept doporučují 3 lidé.

KOMENTÁŘE

Pro přidávání komentářů se musíte . Pokud ještě nemáte svůj účet, vytvořte si jej prosím. Registrujte se