Bageta bez lepku se sýrovou pomazánkou

Bageta bez lepku se sýrovou pomazánkou

POSTUP

  • 170 minut
  • složitá příprava
  • 3 porce
  • do 50 Kč

1

Mouku prosejeme společně se solí. Vodu lehce ohřejeme, měla by být vlažná, ne horká.

2

Ve vodě rozmícháme droždí a nalijeme směs do těsta. Vypracujeme hladké vláčné těsto. V případě potřeby přidáme vodu, popřípadě bezlepkovou mouku.

3

Těsto dáme kynout na 120 minut na teplé místo. Hotové těsto rozdělíme na tři stejné díly a z každého dílu vypracujeme bagetu.

4

Troubu předehřejeme na 200 °C a bagety uložíme na plech s pečicím papírem. Ještě je necháme dalších 30 minut kynout a dáme péct do trouby na 25 minut.

5

Máslo necháme změknout a smícháme ho s čerstvým sýrem. Eidam nastrouháme na jemno a vmícháme ho do máslové směsi.

6

Pomazánku ochutíme lisovaným česnekem, solí a pepřem. Podáváme ji s čerstvou bagetou.


O autorovi

Tým tescorecepty.cz

Tento recept pro vás připravil tým tescorecepty.cz. Líbí se vám? Ohodnoťte jej a sdílejte s přáteli!

SUROVINY

500 g hladké mouky bez lepku
350 ml vody
1 lžička instantního droždí
1 lžička soli
Na sýrovou pomazánku 
120 g másla
150 g čerstvého sýru
250 g eidamu
1 menší stroužek česneku
sůl
pepř

Vytisknout      Stáhnout v PDF      Poslat na e-mail

DOPORUČUJÍ

Tento recept doporučují 3 lidé.

KOMENTÁŘE

Pro přidávání komentářů se musíte . Pokud ještě nemáte svůj účet, vytvořte si jej prosím. Registrujte se