Mousse au chocolat se šlehačkou

Mousse au chocolat se šlehačkou

POSTUP

  • 15 minut
  • jednoduchá příprava
  • 4 - 6 porcí
  • do 50 Kč

1

Bílky oddělíme od žloutků. Čokoládu rozlámeme na menší kousky a rozpustíme ji ve vodní lázni. Rozpuštěnou čokoládu odstavíme, necháme ji trochu zchladit. Do čokolády vmícháme 4 žloutky.

2

Z bílků vyšleháme pevný tuhý sníh a jakmile je téměř hotový, nasypeme do něj moučkový i krupicový cukr a znovu šleháme, dokud nebude sníh opravdu tuhý.

3

Po lžičkách opatrně vmícháme sníh do směsi čokolády a žloutků. Důležité je postupovat opatrně, aby pěna zůstala nadýchaná.

4

Hotovou pěnu dáme do připravených skleniček a uložíme do lednice na 4 hodiny.

5

Ze smetany vyšleháme šlehačku a ozdobíme s ní hotovou čokoládovou pěnu. Můžeme podávat.


O autorovi

Tým tescorecepty.cz

Tento recept pro vás připravil tým tescorecepty.cz. Líbí se vám? Ohodnoťte jej a sdílejte s přáteli!

SUROVINY

200 g kvalitní čokolády (nejlépe 70 % kakaa)
4 vajíčka
2 lžíce krupicového cukru
2 lžíce moučkového cukru
Na ozdobu 
100 ml smetany ke šlehání

Vytisknout      Stáhnout v PDF      Poslat na e-mail

DOPORUČUJÍ

Tento recept doporučují 3 lidé.

KOMENTÁŘE

Pro přidávání komentářů se musíte . Pokud ještě nemáte svůj účet, vytvořte si jej prosím. Registrujte se