Vegetariánský burger s tofu a vaječnou omeletou

Vegetariánský burger s tofu a vaječnou omeletou

POSTUP

  • 25 minut
  • jednoduchá příprava
  • 4 porce
  • 50 až 100 Kč

1

Začneme s přípravou marinády na tofu. Do misky nalijeme olivový olej, sojovou omáčku a vmícháme kečup. Marinádu ochutíme lisovaným česnekem, bazalkou, oreganem, podle chuti osolíme a opepříme.

2

Do marinády naložíme plátky tofu a necháme je v marinádě minimálně tři hodiny.

3

Vajíčka rozklepneme, přidáme mléko a vyšleháme, omelety budou nadýchané. Podle chuti je osolíme a opepříme.

4

Aby byly omelety pěkně barevné, přidáme na drobno nakrájenou pažitku a petrželku. Připravíme si pánev na lívance, do které kápneme trochu oleje a nalijeme vaječnou směs. Smažíme z obou stran dozlatova.

5

Na pánvi osmažíme marinované tofu. Bulky rozřízneme, obě půlky pomažeme kečupem, na spodní housku dáme tofu a na něj omeletu.


TIP: Připravte si domácí kečup podle našeho receptu.

O autorovi

Tým tescorecepty.cz

Tento recept pro vás připravil tým tescorecepty.cz. Líbí se vám? Ohodnoťte jej a sdílejte s přáteli!

SUROVINY

4 housky
4 ks přírodního tofu
kečup
Na omeletu 
4 vajíčka
50 ml mléka
svazek čerstvé pažitky
hrst petrželky
sůl
pepř
olej
Na marinádu 
4 lžíce sojové omáčky
4 lžíce olivového oleje
2 lžíce pikantního kečupu
1 stroužek česneku
dvě špetky sušené bazalky
dvě špetky sušeného oregana
sůl
pepř

Vytisknout      Stáhnout v PDF      Poslat na e-mail

DOPORUČUJÍ

Tento recept doporučují 3 lidé.

KOMENTÁŘE

Pro přidávání komentářů se musíte . Pokud ještě nemáte svůj účet, vytvořte si jej prosím. Registrujte se