Tofu čokoládový dort

Tofu čokoládový dort

POSTUP

  • 20 minut
  • jednoduchá příprava
  • 4 porce
  • do 50 Kč

1

Datle namočíme do vody, kde je necháme cca 1 hodinu.

2

Mezitím si připravíme mixér, do kterého vhodíme mandle a ovesné vločky. Vše rozemeleme na jemno.

3

Po hodině slijeme z datlí vodu a vhodíme je k namleté směsi. Všechno znovu rozmixujeme na hladkou pastu.

4

Vznikne nám korpus, který vtlačíme do dortové formy. Do hrnce vlijeme mandlové mléko a přidáme na kostičky nalámanou čokoládu. Až se nám čokoláda v mléce rozpustí, vlijeme ji do mixéru. Přidáme tofu, banán a vše rozmixujeme na krém. Takto připravený krém navrstvíme na korpus.

5

Celý dort necháme vychladnout v lednici. Před podáváním posypeme nasekanými mandlemi.


TIP: Pokud se Vám bude zdát krém málo sladký, můžete do něj přidat trochu datlového sirupu

O autorovi

Míša Šupáková

Míša alias Šůša je nadšenou foodblogerkou, jejíž recepty jsou báječné na první pohled. Svůj blog Cooking with Šůša doplňuje více než sympatickým podtitulem: „Vařím s vínem. Občas ho přidávám i do jídla."

SUROVINY

1 hrnek datlí
1 hrnek loupaných mandlí
1/2 hrnku ovesných vloček
2 balení tofu natural
1 zralý banán
1 hrnek mandlového mléka
1 tabulka kvalitní hořké čokolády
plátky mandlí na ozdobu

Vytisknout      Stáhnout v PDF      Poslat na e-mail

DOPORUČUJÍ

Tento recept doporučují 3 lidé.

KOMENTÁŘE

Pro přidávání komentářů se musíte . Pokud ještě nemáte svůj účet, vytvořte si jej prosím. Registrujte se