Snadný nepečený jogurtový dezert

Snadný nepečený jogurtový dezert

POSTUP

  • 35 minut
  • jednoduchá příprava
  • 4 - 6 porcí
  • 50 až 100 Kč

1

Začneme s přípravou sušenkového základu. Máslo rozpustíme a sušenky rozmixujeme na jemno.

2

V misce obě ingredience smícháme. Dno formy vyložené pečicím papírem, poklademe sušenkovým základem, lžicí jej vyhladíme a dáme do lednice na 30 minut ztuhnout.

3

Mezitím si připravíme jogurtovou náplň. Do misky nasypeme želatinu a zalijeme ji 50 ml vlažné vody a rozmícháme. Takto necháme 10 minut odležet, aby mohla želatina nabobtnat.

4

Tvaroh vyšleháme dohladka s jogurtem, cukrem a vanilkovým extraktem. Do připraveného základu vmícháme po lžičkách želatinu. Krém natřeme na sušenkový základ. Dáme do lednice.

5

Následuje druhá jahodová vrstva. Do misky nasypeme želatinu a zalijeme ji vlažnou vodou a rozmícháme. Necháme opět 10 minut odležet, želatina nabobtná.

6

Jahody rozmixujeme dohladka a propasírujeme je, abychom se zbavili zrníček. Jahody vyšleháme s jogurtem, cukrem, citronovou šťávou a nakonec po lžičkách vmícháme želatinu.

7

Na první vrstvu dortu nalijeme jahodovou náplň a opět vše dáme do lednice ztuhnout. Takto necháme dort v lednici tuhnou nejlépe přes noc a další den podáváme.


O autorovi

Tým tescorecepty.cz

Tento recept pro vás připravil tým tescorecepty.cz. Líbí se vám? Ohodnoťte jej a sdílejte s přáteli!

SUROVINY

Na korpus 
130 g máslových sušenek
50 g másla
Na jogurtovou náplň 
250 g měkkého tvarohu
250 g bílého řeckého jogurtu
1 lžička vanilkového extraktu
70 g moučkového cukru
15 g práškové želatiny na nepečený dort
50 ml vlažné vody
Na jahodový krém 
450 g čerstvých jahod
150 g bílého řeckého jogurtu
20 g práškové želatiny na nepečený dort
5 lžic moučkového cukru
1 lžíce citronové šťávy
60 ml vlažné vody

Vytisknout      Stáhnout v PDF      Poslat na e-mail

DOPORUČUJÍ

Tento recept doporučují 3 lidé.

KOMENTÁŘE

Pro přidávání komentářů se musíte . Pokud ještě nemáte svůj účet, vytvořte si jej prosím. Registrujte se