Obrácený jablečný koláč

Obrácený jablečný koláč

POSTUP

  • 30 minut
  • jednoduchá příprava
  • 4 - 6 porcí
  • do 50 Kč

1

Troubu předehřejeme na 190 °C a připravíme si formu na koláč.

2

V hrnci se silnějším dnem necháme rozpustit máslo. Nasypeme do něj cukr krystal a za stálého míchání necháme cukr rozpustit. Vaříme na nízkou teplotu a pozvolna, aby se vzniklý karamel nepřipálil. Výsledná barva by měla být ideálně zlatohnědá.

3

Karamel nalijeme na dno formy, lžicí ho rozetřeme a necháme vychladnout.

4

Jablka oloupeme, zbavíme jadřinců a nakrájíme na tenké plátky. Na karamel naskládáme plátky jablek.

5

Z citronu vymačkáme šťávu a pokapeme s ní jablka. Listové těsto rozválíme podle velikosti formy a zakryjeme s ním jablka. Těsto přimáčkneme směrem dolů ke dnu formy.

6

Koláč pečeme ve vyhřáté troubě asi 20 minut. Hotový koláč necháme vychladnout a vyklopíme ho.


O autorovi

Tým tescorecepty.cz

Tento recept pro vás připravil tým tescorecepty.cz. Líbí se vám? Ohodnoťte jej a sdílejte s přáteli!

SUROVINY

100 g cukru krystal
80 g másla
1 citron
1 balení listového těsta
5 jablek

Vytisknout      Stáhnout v PDF      Poslat na e-mail

DOPORUČUJÍ

Tento recept doporučují 3 lidé.

KOMENTÁŘE

Pro přidávání komentářů se musíte . Pokud ještě nemáte svůj účet, vytvořte si jej prosím. Registrujte se