Poctivá francouzská cibulová polévka

Poctivá francouzská cibulová polévka

POSTUP

  • 80 minut
  • jednoduchá příprava
  • 4 porce
  • do 50 Kč

1

Cibuli oloupeme a nakrájíme na kolečka, která ještě rozpůlíme. V hrnci rozpustíme máslo a cibuli osmažíme. Smažíme ji na nízkou teplotu, pozvolna až 40 minut, aby získala pěknou zlato-hnědou barvu.

2

Po 40 minutách smažení cibuli podlijeme vínem, které necháme vyvařit. Základ polévky zaprášíme moukou a dobře promícháme. Jen lehce mouku osmažíme a zalijeme trochou vývaru. Dobře rozmícháme a přilijeme zbytek vývaru.

3

Polévku ochutíme bobkovým listem, tymiánem a rozmarýnem. Vaříme pozvolna 30 minut. Hotovou polévku osolíme, opepříme a zbavíme se bobkového listu.


TIP : Velmi dobře bude polévka chutnat s plátky opražené bagety posypané strouhaným sýrem.

O autorovi

Tým tescorecepty.cz

Tento recept pro vás připravil tým tescorecepty.cz. Líbí se vám? Ohodnoťte jej a sdílejte s přáteli!

SUROVINY

600 g žluté cibule
80 g másla
100 ml bílého vína (suché)
1 lžíce hladké mouky
1,3 l zeleninového vývaru
1 bobkový list
1/2 lžičky sušeného tymiánu
1/2 lžičky sušeného rozmarýnu

Vytisknout      Stáhnout v PDF      Poslat na e-mail

DOPORUČUJÍ

Tento recept doporučují 3 lidé.

KOMENTÁŘE

Pro přidávání komentářů se musíte . Pokud ještě nemáte svůj účet, vytvořte si jej prosím. Registrujte se