Slané karamelové oříšky

Slané karamelové oříšky

POSTUP

  • 25 minut
  • jednoduchá příprava
  • 5 porcí
  • do 50 Kč

1

V míse smícháme bílek s vodou a metličkou vyšleháme. Přidáme med, skořici a promícháme. Vsypeme pekanové ořechy a obalíme je v medové směsi.

2

Takto obalené oříšky vsypeme na plech, který jsme si vyložili pečícím papírem a rozprostřeme je po celém plechu.

3

Nakonec je všechny posypeme mořskou solí a pečeme v troubě vyhřáté na 200 stupňů cca 10 minut. Med nám zkaramelizuje a po vychladnutí se na oříškách vytvoří krásně křupavá krusta.


O autorovi

Míša Šupáková

Míša alias Šůša je nadšenou foodblogerkou, jejíž recepty jsou báječné na první pohled. Svůj blog Cooking with Šůša doplňuje více než sympatickým podtitulem: „Vařím s vínem. Občas ho přidávám i do jídla."

SUROVINY

hrnek pekanových ořechů
1 bílek
1 lžíce vody
1 lžíce medu
1 lžíce mleté skořice
mořská sůl

Vytisknout      Stáhnout v PDF      Poslat na e-mail

DOPORUČUJÍ

Tento recept doporučuje 1 člověk.

KOMENTÁŘE

Pro přidávání komentářů se musíte . Pokud ještě nemáte svůj účet, vytvořte si jej prosím. Registrujte se