Grilované špízy z norského lososa

Grilované špízy z norského lososa

POSTUP

  • 25 minut
  • jednoduchá příprava
  • 6 - 8 porcí
  • 50 až 100 Kč

1

Lososa omyjeme a nakrájíme na větší kostky tak, aby nám šel napichovat na špejli. Citrony nakrájíme na tenké plátky. Jednotlivé kousky lososa napichujeme vždy na dvě špejle. Mezi lososa vkládáme plátky citrónu.

2

Lososa posypeme hrubozrnnou mořskou solí. Na pánvi rozehřejeme lžíci olivového oleje a špízy grilujeme cca 4 minuty z každé strany.

3

Salát připravíme smícháním rukoly, olivového oleje, mořské soli, citronové šťávy a slunečnicových semínek. Špízy naservírujeme na talíř spolu se salátem a grilovanými rajčaty.

4

Podáváme s opečenou bagetkou a bazalkovým pestem.


O autorovi

Tým tescorecepty.cz

Tento recept pro vás připravil tým tescorecepty.cz. Líbí se vám? Ohodnoťte jej a sdílejte s přáteli!

SUROVINY

2 porce čerstvého lososa
3 citrony
domácí bazalkové pesto
keříková cherry rajčátka
celozrnná bageta
rukola
olivový olej
hrubozrnná mořská sůl
slunečnicová semínka
citronová šťáva

KOMENTÁŘE

Pro přidávání komentářů se musíte . Pokud ještě nemáte svůj účet, vytvořte si jej prosím. Registrujte se