Halloweenský dýňový páj z křehkého těsta

Halloweenský dýňový páj z křehkého těsta

POSTUP

  • 50 minut
  • středně složitá příprava
  • 6 porcí
  • 50 až 100 Kč

1

Do mouky zapracujte studené máslo nakrájené na kousky. Přidejte 3 až 4 lžíce studené vody a připravte těsto.

2

Těsto nechte alespoň 30 minut odpočinout v chladu.

3

Vychladlé těsto vyválejte. Lépe to půjde po přikrytí pečicím papírem, těsto se pak nebude lepit a snadněji jím vyložíte formu. Těsto, které přesáhne okraje formy, si nechte na přípravu ozdob.

4

Těsto ve formě propíchejte vidličkou, přikryjte pečícím papírem a zasypte fazolemi. Dejte ho na 10 minut péct do trouby předehřáté na 180 °C.

5

Mezitím oloupejte dýni, zbavte ji semínek a nakrájejte dužinu na tenké plátky. Smíchejte je s cukrem a skořicí.

6

Formu s těstem vyjměte z trouby, odstraňte fazole a pečicí papír. Dovnitř vložte ochucenou dýni a navrch dejte zbytky těsta vytvarované do podoby pavouků nebo podzimního listí.

7

Pečte v troubě dozlatova, asi 30 minut.


O autorovi

Tým tescorecepty.cz

Tento recept pro vás připravil tým tescorecepty.cz. Líbí se vám? Ohodnoťte jej a sdílejte s přáteli!

SUROVINY

Na křehké těsto 
200 g hladké mouky
100 g másla
Na náplň 
200 g dýně Hokkaido
4 lžíce třtinového cukru
1 lžíce mleté skořice

Vytisknout      Stáhnout v PDF      Poslat na e-mail

DOPORUČUJÍ

Tento recept doporučují 3 lidé.

KOMENTÁŘE

Pro přidávání komentářů se musíte . Pokud ještě nemáte svůj účet, vytvořte si jej prosím. Registrujte se