Pečený švestkový čaj bez cukru

Pečený švestkový čaj bez cukru

POSTUP

  • 50 minut
  • jednoduchá příprava
  • porce
  • 50 až 100 Kč

1

Švestky pečlivě umyjeme a necháme okapat. Švestky rozpůlíme, zbavíme pecky a nakrájíme na větší kousky.

2

Připravíme si plech, kam vložíme ovoce. Troubu předehřejeme na 220 °C. Švestky zalijeme rumem, smícháme je s hřebíčkem a skořicí. Vše dáme péct do vyhřáté trouby. Pečeme asi 30 až 40 minut.

3

Mezitím si vyčistíme sklenice, do kterých budeme čaj plnit. Těsně před koncem pečení sklenice nahřejeme, aby nám nepopraskaly.

4

Z hotového ovoce odstraníme hřebíčky a plníme ho do sklenic, které pečlivě uzavřeme, otočíme víčkem dolů a necháme vychladnout.


O autorovi

Tým tescorecepty.cz

Tento recept pro vás připravil tým tescorecepty.cz. Líbí se vám? Ohodnoťte jej a sdílejte s přáteli!

SUROVINY

2 kg sladkých švestek
6 ks hřebíčku
1 lžička mleté skořice
120 ml rumu

Vytisknout      Stáhnout v PDF      Poslat na e-mail

DOPORUČUJÍ

Tento recept doporučují 3 lidé.

KOMENTÁŘE

Pro přidávání komentářů se musíte . Pokud ještě nemáte svůj účet, vytvořte si jej prosím. Registrujte se