Pistáciovo-čokoládová bábovka

Pistáciovo-čokoládová bábovka

POSTUP

  • 75 minut
  • středně složitá příprava
  • 6 porcí
  • 100 až 150 Kč

1

Předehřejeme si troubu na 180 °C. Nachystáme si formu na bábovku, vymažeme ji máslem a vysypeme hrubou moukou.

2

Oddělíme žloutky od bílků, z bílků vyšleháme tuhý sníh a odložíme do chladu.

3

V mléce důkladně rozmícháme pudink a vzniklou směs vmícháme do tvarohu.

4

Změklé máslo šleháme s cukrem do pěny, asi po 5 minutách přidáme tvarohovou směs a šleháme dál. Po jednom zašleháme žloutky.

5

Prosátou mouku smícháme s vanilkovým cukrem a práškem do pečiva. Sypkou směs postupně vmícháme do tvarohové směsi.

6

Do vzniklé směsi přidáme nasekané pistáciové oříšky a čokoládu rozlámanou na malé kousky.

7

Nakonec pomalu vmícháme do těsta ztuhlý sníh. Těsto vlijeme do připravené formy a dáme na 35–40 minut péct. Pro ujištění můžeme otestovat špejlí, pokud se těsto nelepí, je bábovka hotová.

8

Hotovou bábovku opatrně vyklopíme z formy a necháme vychladnout, před podáváním ji můžeme posypat moučkovým cukrem.


TIP: Pro lepší chuť pistáciové oříšky krátce na sucho opražte.

O autorovi

Tým tescorecepty.cz

Tento recept pro vás připravil tým tescorecepty.cz. Líbí se vám? Ohodnoťte jej a sdílejte s přáteli!

SUROVINY

250 g tučného tvarohu
200 g máslo
180 g krupicového cukru
4 vejce
300 g polohrubé mouky
1 pistáciový pudink
1 vanilkový cukr
1 prášek do pečiva
4 hrsti pistáciových oříšků
100 g čokolády na vaření
moučkový cukr na posypání
máslo na vymazání
hrubá mouka na vysypání

Vytisknout      Stáhnout v PDF      Poslat na e-mail

DOPORUČUJÍ

Tento recept doporučují 3 lidé.

KOMENTÁŘE (2)

  • renata.buricova
    26.10.2016 07:13

    Odpovědět
  • renata.buricova
    26.10.2016 13:20

    Zdravím jen by mě zajímalo kolik toho mléka .Dekuji

    Odpovědět
↓ Načíst další komentáře…

Pro přidávání komentářů se musíte . Pokud ještě nemáte svůj účet, vytvořte si jej prosím. Registrujte se