Dýňový koláč s vůní medu a skořice

Dýňový koláč s vůní medu a skořice

POSTUP

  • 70 minut
  • středně složitá příprava
  • 5 - 6 porcí
  • 50 až 100 Kč

1

Všechny suché ingredience na těsto promícháme v míse. Přidáme máslo a vejce. Těsto pořádně prohněteme a necháme odpočinout v ledničce, dokud si nevyrobíme krém.

2

Z dýně oloupeme slupku, zbavíme ji semínek a necháme povařit ve vodě. Po 20 minutách ji scedíme, rozmačkáme na pyré a necháme vychladnout. Poté pyré osladíme medem a dochutíme skořicí, zakysanou smetanou a šťávou z citrónu. Do směsi ještě vyklepneme dvě vejce a prošleháme do hladkého krému.

3

Troubu si předehřejeme na 180 stupňů. Těsto vytvarujeme do koláčové formy a na několika místech propíchneme vidličkou. Oříšky nakrájíme na malé kousky,poklademe jím těsto a ty potom přelijeme dýňovou náplní.

4

Koláč vložíme do rozpálené trouby a pečeme 40 minut.


TIP: Chcete si koláč ozvláštnit ještě o další chutě? Potom kromě oříšků přidejte sušené meruňky či jiné sušené plody.

O autorovi

Tým tescorecepty.cz

Tento recept pro vás připravil tým tescorecepty.cz. Líbí se vám? Ohodnoťte jej a sdílejte s přáteli!

SUROVINY

Na těsto 
250 g polohrubé mouky
nastrouhaná kůra z jednoho citrónu
150 g změklého másla
1 vejce
2 lžíce cukru
Na krém 
1 dýně Hokkaidó
3 polévkové lžíce medu
2 lžíce zakysané smetany
2 vejce
šťáva z půlky citrónu
lžička skořice
hrst ořechů

Vytisknout      Stáhnout v PDF      Poslat na e-mail

DOPORUČUJÍ

Tento recept doporučují 3 lidé.

KOMENTÁŘE

Pro přidávání komentářů se musíte . Pokud ještě nemáte svůj účet, vytvořte si jej prosím. Registrujte se