Pomalu pečená krkovička s brusinkami

Pomalu pečená krkovička s brusinkami

POSTUP

  • 110 minut
  • středně složitá příprava
  • 4 - 5 porcí
  • 50 až 100 Kč

1

Brusinky si předem namočíme na tři hodiny do vody. Potom je svaříme v té samé vodě s cukrem a šťávou z citrónu.

2

Maso osolíme, opepříme a na rozpáleném oleji ho opečeme z obou stran.

3

Přendáme ho do pekáčku, posypeme tymiánem, podlijeme vodou a pečeme v rozpálené troubě na 180 °C 90 minut. Občas políváme výpekem.

4

Na posledních deset minut pečení ho potřeme připravenou brusinkovou směsí.


TIP: Zbylo vám trošku namočených brusinek? Přidejte je ke konci do výpeku. Šťáva tak získá lahodnější chuť.

O autorovi

Tým tescorecepty.cz

Tento recept pro vás připravil tým tescorecepty.cz. Líbí se vám? Ohodnoťte jej a sdílejte s přáteli!

SUROVINY

1 kg krkovice v celku
80 g moučkového cukru
1 kávová lžička sušeného tymiánu
1 kávová lžička soli
100 g sušených brusinek
2 polévkové lžíce slunečnicového oleje
1 lžička drceného pepře
šťáva z půlky citrónu

Vytisknout      Stáhnout v PDF      Poslat na e-mail

DOPORUČUJÍ

Tento recept doporučují 3 lidé.

KOMENTÁŘE

Pro přidávání komentářů se musíte . Pokud ještě nemáte svůj účet, vytvořte si jej prosím. Registrujte se