Švestkový koláč se skořicovou drobenkou

Švestkový koláč se skořicovou drobenkou

POSTUP

  • 70 minut
  • středně složitá příprava
  • 7 porcí
  • 50 až 100 Kč

1

Mouku promícháme s cukrem, skořicí a solí. Do sypké směsi opatrně vmícháme žloutek, smetanu a na kousky nakrájené změklé máslo. Těsto rychle vypracujeme, aby se nám máslo nezačalo rozpouštět. Zabalíme ho do potravinové folie a necháme v lednici dvě hodiny odležet.

2

Těsto si po uplynulé době rozválíme, narovnáme do korpusu, propícháme vidličkou, položíme na něj pečící papír a zatížíme ho (např. fazolemi či speciálními keramickými kuličkami), aby se nám při pečení nevypouklo. Pečeme ho v předehřáté troubě na 180 °C 15 minut.

3

Na náplň si připravíme švestky, které omyjeme, rozpůlíme a zbavíme pecek a stopek. Tvaroh smícháme s vejci, vanilkovým i moučkovým cukrem, smetanou a škrobem.

4

Z předpečeného korpusu odstraníme zátěž i pečící papír a navršíme na něj tvarohovou náplň, na kterou vyrovnáme švestky.

5

Na skořicovou drobenku si smícháme dohromady máslo, moučkový cukr, polohrubou mouku a oba balíčky skořicového cukru. Drobenkou posypeme švestky.

6

Koláč pečeme při 180 °C dalších 40 minut.


O autorovi

Tým tescorecepty.cz

Tento recept pro vás připravil tým tescorecepty.cz. Líbí se vám? Ohodnoťte jej a sdílejte s přáteli!

SUROVINY

Těsto 
120 g másla pokojové teploty
200 g hladké mouky
60 g moučkového cukru
1 žloutek
2 lžíce smetany
2 lžičky mleté skořice
špetka soli
Náplň 
800 g švestek
1 vanička měkkého tvarohu
2 vejce
50 g moučkového cukru
10 g vanilkového cukru
2 lžíce smetany
2 lžíce kukuřičného škrobu
Skořicová strouhanka 
100 g másla
100 g moučkového cukru
60 g polohrubé mouky
2 balíčky skořicového cukru

Vytisknout      Stáhnout v PDF      Poslat na e-mail

DOPORUČUJÍ

Tento recept doporučují 3 lidé.

KOMENTÁŘE

Pro přidávání komentářů se musíte . Pokud ještě nemáte svůj účet, vytvořte si jej prosím. Registrujte se