Hruškový crumble provoněný skořicí

Hruškový crumble provoněný skořicí

POSTUP

  • 30 minut
  • jednoduchá příprava
  • 4 - 5 porcí
  • do 50 Kč

1

Hrušky oloupeme, zbavíme jádřinců a nakrájíme na čtvrtky. Vyskládáme jimi dno menšího pekáčku, posypeme moučkovým cukrem, podlijeme vodou a pečeme při 180 °C 8 minut.

2

Z másla, krupicového cukru, mletých mandlí, mouky a skořice vyrobíme drobenku.

3

Hrušky po osmi minutách vyndáme z trouby, rozdělíme na ně drobenku a dáme ještě péct na 20 minut při 180 °C do trouby.


TIP: Hrušky nemusí být nutně čerstvé, můžeme je nahradit i kompotovanými. Do drobenky ještě můžeme přimíchat nastrouhanou čokoládu či perník.

O autorovi

Tým tescorecepty.cz

Tento recept pro vás připravil tým tescorecepty.cz. Líbí se vám? Ohodnoťte jej a sdílejte s přáteli!

SUROVINY

150 g hladké mouky
150 g mandlí
150 g másla
100 g krupicového cukru
2 lžíce skořice
1 lžíce moučkového cukru
5 hrušek

Vytisknout      Stáhnout v PDF      Poslat na e-mail

DOPORUČUJÍ

Tento recept doporučují 3 lidé.

KOMENTÁŘE

Pro přidávání komentářů se musíte . Pokud ještě nemáte svůj účet, vytvořte si jej prosím. Registrujte se