Medové perníčky

Medové perníčky

POSTUP

  • 140 minut
  • středně složitá příprava
  • 4 porce
  • 100 až 150 Kč

1

Ze všech surovin kromě žloutku na potření vypracujte vláčné těsto. Nechte ho 24 hodin odpočinout v chladu.

2

Těsto vyválejte do potřebné tloušťky a vykrajujte z něj perníčky.

3

Předehřejte troubu na 160 °C. Perníčky v ní pečte 12 až 15 minut.

4

Ještě teplé je potřete žloutkem, který rozšlehejte s troškou vody.

5

Z moučkového cukru a vyšlehaného bílku vyrobte polevu. Zdobte jí perníčky dle fantazie.


O autorovi

Tým tescorecepty.cz

Tento recept pro vás připravil tým tescorecepty.cz. Líbí se vám? Ohodnoťte jej a sdílejte s přáteli!

SUROVINY

200 g medu
150 g moučkového cukru
600 g hladké mouky
1 sáček vanilkového cukru
1/2 sáčku prášku do pečiva
1 lžička jedlé sody
120 g másla
2 lžičky perníkového koření
2 vejce
1 žloutek na potření
Na polevu 
150 g moučkového cukru
1 bílek

Vytisknout      Stáhnout v PDF      Poslat na e-mail

DOPORUČUJÍ

Tento recept doporučují 3 lidé.

KOMENTÁŘE (1)

  • tulamorew
    28.11.2015 19:16

    Výborně se dělaly. Těsto super. Doporučuji.

    Odpovědět

Pro přidávání komentářů se musíte . Pokud ještě nemáte svůj účet, vytvořte si jej prosím. Registrujte se