Francouzský citrónový koláč

Francouzský citrónový koláč

POSTUP

  • 50 minut
  • středně složitá příprava
  • 6 porcí
  • 50 až 100 Kč

1

Smícháme si všechny ingredience na těsto a necháme v lednici 30 minut odležet. Po odležení těsto zapracujeme do formy vyložené pečícím papírem a propíchneme několikrát vidličkou. Takto jej dáme péct do rozpálené trouby na 180 °C na 10 minut.

2

Na krém si ušleháme žloutky, vejce, smetanu a krupicový cukr. Přidáme šťávu z citrónů a špetku soli. Vše důkladně spojíme.

3

Krém nalijeme na těsto, které se peklo už v troubě deset minut, a dáme vše společně péct ještě na dalších 30 minut.

4

Mezitím si uděláme sníh, do kterého postupně budeme přidávat cukr. Koláč vytáhneme z trouby a na citrónovou polevu opatrně navršíme sníh. Vše dáme péct do trouby ještě na 10 minut do růžova.


TIP: S ochutnáváním tohoto koláče se vyplatí počkat. Nejlepší je totiž až druhý den, kdy se krásně propojí všechny chutě.

O autorovi

Tým tescorecepty.cz

Tento recept pro vás připravil tým tescorecepty.cz. Líbí se vám? Ohodnoťte jej a sdílejte s přáteli!

SUROVINY

Těsto 
250 g hladké mouky
130 g změklého másla
80 g cukru
2 žloutky
2 lžíce vody
špetka soli
Krém 
2 vejce
2 žloutky
200 ml smetany
160 g krupicového cukru
2 citróny
špetka soli
Sněhová pokrývka 
4 bílky
150 g cukru

Vytisknout      Stáhnout v PDF      Poslat na e-mail

DOPORUČUJÍ

Tento recept doporučují 3 lidé.

KOMENTÁŘE

Pro přidávání komentářů se musíte . Pokud ještě nemáte svůj účet, vytvořte si jej prosím. Registrujte se