Domácí sýrové fondue

Domácí sýrové fondue

POSTUP

  • 20 minut
  • jednoduchá příprava
  • 4 - 6 porcí
  • 100 až 150 Kč

1

Stroužek česneku oloupeme, rozdrtíme tupou stranou nože a potřeme s ním hrnec na fondue. Do třešňovice nasypeme škrob a rozmícháme.

2

Všechny druhy sýra nastrouháme na jemno a přidáme je do hrnce. Sýry zalijeme 1/3 vína, ochutíme pepřem a muškátovým oříškem. Za stálého míchání začneme směs ohřívat, aby se nám sýry rozpustily. Pozor, nesmí se vařit.

3

Jakmile se sýry rozpustí, podlijeme je zbytkem vína, vznikne nám omáčka hustší konzistence.

4

Do omáčky nakonec vlijeme třešňovici smíchanou se škrobem a stále ji zahříváme pouze na nízkou teplotu.

5

Bagetu nakrájíme na kostičky a napíchneme na vidličku na fondue.


O autorovi

Tým tescorecepty.cz

Tento recept pro vás připravil tým tescorecepty.cz. Líbí se vám? Ohodnoťte jej a sdílejte s přáteli!

SUROVINY

300 g sýru Gruyere
300 g sýru Ementál
300 ml bílého suchého vína
3 bagety
1 lžíce škrobové moučky
1 dl třešňovice
1 stroužek česneku
špetka muškátového oříšku
pepř

Vytisknout      Stáhnout v PDF      Poslat na e-mail

DOPORUČUJÍ

Tento recept doporučují 3 lidé.

KOMENTÁŘE

Pro přidávání komentářů se musíte . Pokud ještě nemáte svůj účet, vytvořte si jej prosím. Registrujte se