Smažené kapří podkovy v parmazánovém těstíčku

Smažené kapří podkovy v parmazánovém těstíčku

POSTUP

  • 25 minut
  • středně složitá příprava
  • 4 porce
  • 100 až 150 Kč

1

Maso důkladně očistíme, z obou stran osolíme a pokapeme citronovou šťávou. Kapří podkovy obalíme ze všech stran v hladké mouce. Maso důkladně očistíme, z obou stran osolíme a pokapeme citronovou šťávou. Kapří podkovy obalíme ze všech stran v hladké mouce.

2

Do hlubšího talíře si připravíme bílky, které lehce našleháme. Bílky ochutíme solí a pepřem, vmícháme na jemno nastrouhaný parmazán a strouhanku.

3

Vše důkladně promícháme, aby nám vzniklo konzistentní těstíčko, které necháme asi 30 minut odležet v lednici.

4

Kapří podkovy obalujeme v těstíčku a smažíme na pánvi na rozpáleném oleji z obou stran dozlatova.

5

Hotové kousky podáváme s citronem, ideální přílohou je bramborový salát.


TIP 1: Kapří podkovy nechejte před servírováním okapat na papírových utěrkách nebo v sítu - zbavíte se tak přebytečného oleje.

TIP 2: Nemáte parmazán? Nevadí, použít můžete i jiný sýr. Důležité je, aby byl tvrdý a nastrouhaný na jemno.

TIP 3: Kapra nemusíte smažit jen na oleji - skvěle chutná i na sádle.

O autorovi

Tým tescorecepty.cz

Tento recept pro vás připravil tým tescorecepty.cz. Líbí se vám? Ohodnoťte jej a sdílejte s přáteli!

SUROVINY

Na kapří podkovy 
4 kapří podkovy (silné asi 2 až 4 cm)
hladká mouka
šťáva z jednoho citronu
sůl
Na těstíčko 
80 g strouhanky
3 lžíce strouhaného parmazánu
3 bílky
sůl
pepř
Na smažení 
150 ml rostlinného oleje
Na servírování 
1 citron

Vytisknout      Stáhnout v PDF      Poslat na e-mail

DOPORUČUJÍ

Tento recept doporučují 3 lidé.

KOMENTÁŘE

Pro přidávání komentářů se musíte . Pokud ještě nemáte svůj účet, vytvořte si jej prosím. Registrujte se