Vánoční perníčky s nízkým obsahem laktózy

Vánoční perníčky s nízkým obsahem laktózy

POSTUP

  • 30 minut
  • jednoduchá příprava
  • 5 - 6 porcí
  • 50 až 100 Kč

1

Nejdříve si smícháme sypké suroviny - cukr, mouku, sodu, kakao a perníkové koření. Zvlášť v míse si smícháme všechny tekuté ingredience - med, vejce a rozpuštěné máslo. Sypkou směs opatrně vmícháme do tekuté. Vypracujeme hladké těsto, které necháme do druhého dne uležet.

2

Druhý den si těsto vyválíme na plát tenký 3 mm a vykrajujeme libovolné tvary perníčků. Pečeme ve vyhřáté troubě na 170 °C 10 minut. Po vytažení z trouby je ještě horké potřeme rozšlehaným vajíčkem, aby se nám perníčky krásně leskly.


TIP: K zdobení si připravte bílkovou polevu. Pokud chcete mít perníčky barevnější, obarvěte ji potravinářským barvivem.

O autorovi

Tým tescorecepty.cz

Tento recept pro vás připravil tým tescorecepty.cz. Líbí se vám? Ohodnoťte jej a sdílejte s přáteli!

SUROVINY

650 g hladké mouky
250 g moučkového cukru
100 g medu
50 g rozpuštěného másla s nízkým obsahem laktózy
4 vejce
10 g jedlé sody
2 lžíce kakaa
3 lžičky perníkového koření
1 vejce na závěrečné potření

Vytisknout      Stáhnout v PDF      Poslat na e-mail

DOPORUČUJÍ

Tento recept doporučují 2 lidé.

KOMENTÁŘE

Pro přidávání komentářů se musíte . Pokud ještě nemáte svůj účet, vytvořte si jej prosím. Registrujte se