Tradiční glazovaná šunka

Tradiční glazovaná šunka

POSTUP

  • 90 minut
  • jednoduchá příprava
  • porce
  • 50 až 100 Kč

1

Troubu si předehřejte na 180 °C. Na šunce nařízněte kůži do mřížky, dejte ji do pekáčku a zakryjte alobalem. Takto ji pečte asi 60 minut.

2

Třtinový cukr smíchejte s balsamikovým octem, cukrem a hořčicí. Šunku odkryjte a potřete směsí umíchanou směsí. Zapékejte ještě dalších 20 minut.

3

Potom ji vyndejte, přikryjte znovu alobalem a nechte ještě chvíli odpočinout.


TIP: Glazovanou šunku podávejte s bramborami.

O autorovi

Tým tescorecepty.cz

Tento recept pro vás připravil tým tescorecepty.cz. Líbí se vám? Ohodnoťte jej a sdílejte s přáteli!

SUROVINY

1 kg šunky i s kůží
4 lžíce třtinového cukru
2 lžíce balsamikového octa
2 lžíce hořčice

Vytisknout      Stáhnout v PDF      Poslat na e-mail

DOPORUČUJÍ

Tento recept doporučuje 1 člověk.

KOMENTÁŘE

Pro přidávání komentářů se musíte . Pokud ještě nemáte svůj účet, vytvořte si jej prosím. Registrujte se