Mimoní medové perníčky

Mimoní medové perníčky

POSTUP

  • 60 minut
  • složitá příprava
  • 4 porce
  • 50 až 100 Kč

1

V míse smícháme všechny suroviny, nejprve suché, poté přidáme vejce, med a máslo pokojové teploty.

2

Těsto vypracujeme a necháme uležet přes noc v lednici.

3

Poté na pomoučené pracovní desce rozválíme a vykrajujeme vzory.

4

Pečeme na pečícím papíře při 160 stupních přibližně 10 minut dle velikosti perníčků.

5

Perníčky zdobíme cukrovou hmotou (fondánem) dle fantazie a slepujeme pomocí štětečku a trochy vody.


Tip: Abychom si ušetřili čas a "ruce" při zpracování těsta, těsto v míse předšleháme pomocí mixéru se speciálním nástavcem na těsta.

O autorovi

Hanka Maryšková

Autorka receptu Hanka Maryšková je vášnivá cukrářka specializující se na výrobu minidortíků cupcakes. Po dokončení magisterských studií si plánuje otevřít vlastní prodejnu s touto delikatesou.

SUROVINY

400 g hladké mouky
120 g moučkového cukru
160 g medu
60 g másla
2 vejce
1/2 lžičky sody
2 lžičky perníkového koření
Na zdobení: 
barevné fondány
voda

Vytisknout      Stáhnout v PDF      Poslat na e-mail

DOPORUČUJÍ

Tento recept doporučují 3 lidé.

KOMENTÁŘE (1)

  • Andrejka Hrdinová
    28.11.2015 16:38

    husty

    Odpovědět

Pro přidávání komentářů se musíte . Pokud ještě nemáte svůj účet, vytvořte si jej prosím. Registrujte se