Linecké cukroví s rýžovou moukou a rybízovým džemem

Linecké cukroví s rýžovou moukou a rybízovým džemem

POSTUP

  • 30 minut
  • jednoduchá příprava
  • 4 porce
  • 50 až 100 Kč

1

Smícháme si rýžovou mouku, máslo, moučkový cukr, vejce a kůru z citrónu a vypracujeme hladké těsto, které necháme přes noc odležet v lednici.

2

Troubu si předehřejeme na 170 °C. Těsto vyválíme a vykrajujeme různé tvary. Pečeme v troubě 20 minut.

3

Po vychladnutí cukroví potřeme rybízovým džemem.


TIP: Na potření si můžete vybrat i jiný džem, ale nejlepší jsou ty s nakyslejší chutí, která vyrovná sladkost cukroví.

O autorovi

Tým tescorecepty.cz

Tento recept pro vás připravil tým tescorecepty.cz. Líbí se vám? Ohodnoťte jej a sdílejte s přáteli!

SUROVINY

500 g rýžové mouky
250 g másla
150 g moučkového cukru
1 vejce
nastrouhaná kůra z jednoho citrónu
rybízový džem

Vytisknout      Stáhnout v PDF      Poslat na e-mail

DOPORUČUJÍ

Tento recept doporučují 3 lidé.

KOMENTÁŘE

Pro přidávání komentářů se musíte . Pokud ještě nemáte svůj účet, vytvořte si jej prosím. Registrujte se